Op zoek naar informatie over onbegrepen gedrag? Gebruik de zoekfunctie!

Podcast: De Kracht van Peer-Support

In de eerste aflevering van de verhelderende podcastserie ‘Ggz en sociaal domein: samen voor de leefwereld’ van Movisie, duiken Jeroen de Haan-Rissmann en Daphne van Eden in de wereld van peer-support bij depressie. Gast Dorien Smit, onderzoeker en gepromoveerd aan de Radboud Universiteit, deelt haar inzichten over hoe lotgenotencontact kan bijdragen aan het herstelproces. Samen met ervaringsdeskundige Danique Goedendorp, die zich inzet voor Depressie Connect, verkennen zij de positieve effecten van online peer support. Dit platform, voortgekomen uit Smits onderzoek in samenwerking met de Depressie Vereniging en ggz-instelling Pro Persona, biedt ondersteuning aan mensen met depressieve klachten. Mis deze boeiende aflevering niet, waarin de kracht van verbinding centraal staat.