Op zoek naar informatie over onbegrepen gedrag? Gebruik de zoekfunctie!

Podcast: Jeroen Zwaals Reis door Psychoses en Persoonlijke Groei

In deze boeiende aflevering van “Cadeautje verpakt in prikkeldraad” is Jeroen Zwaal te gast. Zijn levensreis is getekend door het overwinnen van psychoses, verbonden aan diepgewortelde trauma’s. Op 18-jarige leeftijd ervaarde Jeroen zijn eerste psychose, een reis die zich vijf keer zou herhalen. Deze psychoses, ooit een nooduitgang voor ondraaglijke spanningen, onthulden uiteindelijk hun wortels in persoonlijke en familiale trauma’s. Jeroen’s transformatieve tocht leidde hem naar nieuwe methoden om met stress om te gaan, waardoor hij nu niet meer gevoelig is voor psychoses. Samenwerking met KRO-NCRV resulteerde in een innovatieve VR-ervaring, ontworpen om professionals en geïnteresseerden een nieuw perspectief op psychoses te bieden. De podcast duikt diep in Jeroen’s verleden, inclusief familiale conflicten en het verlies van zijn moeder, en verkent hoe hij leerde zijn boosheid en emoties vrij te uiten, zijn diagnose te overstijgen, en de waarde van groei na trauma’s te erkennen. Jeroen deelt zijn visie op de diagnose en het belang van steun van naasten, terwijl hij ook zijn ambitie uit om via kunst zijn verhaal verder te vertellen.

Klik hier om de podcast te luisteren.