Op zoek naar informatie over onbegrepen gedrag? Gebruik de zoekfunctie!

Kracht en Kwetsbaarheid: Verhalen van Leven en Overleven

In “Alledaagse verhalen over een goed leven van mensen in kwetsbare omstandigheden”, gepresenteerd door de gemeenten Beuningen en Heumen, duikt Jessy Berkvens samen met collega’s diep in de levens van mensen die zich bevinden in uitdagende omstandigheden. Door de lens van het Persoon-Omgeving-Mogelijkheden model (POM model), worden hun ervaringen verkend via een reeks verhelderende vignetten. Elk verhaal belicht unieke perspectieven, van Rogier’s strijd en veerkracht als mantelzorger tot Ellen’s reis naar zelfexpressie en Ahmed’s worsteling met persoonlijke beperkingen. Deze verhalen worden niet alleen gedeeld om bewustzijn te creëren, maar ook om te inspireren en te onderwijzen. Ze benadrukken het belang van begrip en actie op zowel individueel als omgevingsniveau en dienen als krachtige instrumenten voor beleidsmakers, sociaal werkers en betrokken burgers. Deze verzameling verhalen, verrijkt door de feedback van een spiegelsessie met stakeholders, vormt een roep om aandacht en actie om een inclusievere gemeenschap te creëren waar iedereen een goed leven kan leiden, ongeacht hun omstandigheden. Deze uitnodiging tot lezen is een kans om te ontdekken hoe complexiteit, veerkracht en de menselijke geest zich verweven in de zoektocht naar welzijn en inclusie.