Op zoek naar informatie over onbegrepen gedrag? Gebruik de zoekfunctie!

Podcast: hoe is het om een psychose te beleven?


In deze indringende aflevering van “podcast ui” deelt Jeroen Zwaal zijn ervaringen met psychoses, die hij niet schuwt in detail te beschrijven. Jeroen vertelt over een van de meest intense momenten: het beschermen van zijn peuterdochter tijdens een psychose, wat leidde tot een fysieke confrontatie met de politie. Deze aflevering neemt de luisteraar mee in de realiteit van het beleven van een psychose, gezien door Jeroens ogen. Hij reflecteert op het confronteren van zijn verleden en het innemen van zijn eigen plaats binnen zijn familie. Een bijzonder moment is wanneer Jeroen de diepgaande vraag beantwoordt: “Als je je leven over kon doen, zou je dan kiezen voor een leven met of zonder psychoses?” Zijn antwoord biedt een uniek inzicht in de impact van psychoses op zijn leven en de lessen die hij hieruit heeft getrokken.