We verzorgen structureel onderwijs op de HAN en de Politieacademie en regelmatig op andere scholen (zowel MBO, HBO als WO).
Ons onderwijs op de HAN is gefocust op het leren van interpersoonlijke en samenwerkingsvaardigheden vanuit de reflectief samenwerken benadering. Dat doen we met studenten van een groot aantal hulpverlenende opleidingen in welzijn, sociaal en zorgdomein – in de minoren ‘ggz-agoog’, ‘sociale psychiatrie’ en ‘omgaan met onbegrepen gedrag’ (in ontwikkeling).
Ons onderwijs op de Politieacademie is gefocust op de basispolitieopleiding (BPO), waar jaarlijks ca. 5000 aspirant-agenten in instromen. Naast het handboek omgaan met onbegrepen gedrag (link) maken we ondersteunend leermateriaal zoals verschillende video-leermiddelen en elearnings. Daarnaast ondersteunen we vooral de docenten Gedrag & Communicatie bij het inrichten van onderwijs.
Daarnaast zijn we actief in het Vakspecialistisch (VPO) en Hoger politieonderwijs (HPO) en in de bij/nascholing voor werkzame agenten (IBT/OBT). Via het geven van onderwijs maar vooral via leerkringen, begeleiding, consultatie en andere werkvormen bieden we ondersteuning aan docenten en onderwijsontwikkelaars in een breed scala aan opleidingen (van o.a. politieonderhandelaar tot Master of Science in Policing).